Unfortunately, at the moment we can provide only parts of this website in the English language. For those parts of the website that not yet have been translated we recommend use of the Google Translate option next to the title of the item.


|

De huizenmarkt in Friesland


De huizenmarkt in Friesland
©:

Wonen in Friesland

Als trotste Fries, woon je waarschijnlijk met veel plezier in deze mooie provincie. De groene weilanden, schilderachtige grachten en de warme gemeenschap maakt het leven hier echt uniek. Wonen in Friesland is daarom ook erg populair onder een heleboel mensen. De Friese cultuur en taal vormen een stukje dat deel uitmaakt van de identiteit van een Fries. En vergeet de jaarlijkse tradities zoals het Skûtsjesilen niet. Of je nu al je hele leven woont in Friesland, of op zoek bent naar een woning, wij vertellen je meer over de huizenmarkt.

Huizenmarkt in Friesland

De huizenmarkt in Friesland is erg dynamisch. Het verschilt natuurlijk per plek wat de huizenmarkt doet. In de steden is het lastiger om een passende woning te vinden dan op het platteland. De gemiddelde vraagprijs van een huis in Friesland was in juli 2023 € 289.500. Dit is 1,86% minder dan vorige maand. Die prijs hoort bij een gemiddelde vierkantemeterprijs van € 2.642. Gemiddeld wordt er 11,94% overboden op een huis.

Belangrijkste verschillen binnen de Friese gemeentes

De gemiddelde vraagprijs die je hierboven kan lezen, is gemeten over Friesland als gehele provincie. Natuurlijk verschilt er per gemeente ook het een en ander. In Achtkarspelen is de gemiddelde vraagprijs van een huis bijvoorbeeld € 355.000. In Dantumadiel ligt de gemiddelde vraagprijs iets onder het gemiddelde van de provincie. Het gemiddelde is namelijk € 275.000. In Tytsjerksteradiel betaal je voor een huis gemiddeld € 350.000. En in Opsterland betaal je gemiddeld € 294.750. Het verschilt dus best wel waar je een huis koopt in Friesland.

Nieuwbouwprojecten in Friesland

Aangezien veel mensen naar het mooie Friesland willen vertrekken, zijn er een aantal nieuwbouwprojecten gestart in Friesland. Deze verschillen van appartementen tot riante vrijstaande woningen. Een prachtig nieuwbouwproject is bijvoorbeeld de Reidsichte in Drachten. Hier worden 7 huizen gebouwd met een groot perceel. In Sneek worden er 24 appartementen gebouwd, het Pakhuys Somerrak, die geïnspireerd zijn op de oude pakhuizen aan het water. Maar ook in Winsum wordt gebouwd. Project Oanrin bouwt 7 mooie huizen met landelijke vergezichten. Staat jouw droomhuis hier tussen? Vergeet niet om een hypotheekadvies aan te vragen bij een specialist!

Read more


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.