Management Assistant functie in Friesland

|

Management Assistant functie in Friesland


Management Assistant functie in Friesland
©:

Als je op zoek bent naar een boeiende en uitdagende baan in Friesland, dan is de functie van Management Assistant misschien wel iets voor jou. In deze rol speel je een essentiële rol bij het ondersteunen van het managementteam en zorg je ervoor dat de dagelijkse activiteiten soepel verlopen. Dit artikel gaat dieper in op de taken en verantwoordelijkheden van een Management Assistant in Friesland, de vereiste vaardigheden en kwalificaties, en waar je deze functie kunt vinden.

1. Wat doet een Management Assistant?

Een Management Assistant, ook wel bekend als een Directie Secretaresse, speelt een cruciale rol in het ondersteunen van het managementteam van een organisatie. Je bent verantwoordelijk voor een breed scala aan administratieve taken en fungeert als de rechterhand van het management. Je helpt bij het organiseren van vergaderingen, beheert de agenda's van het management, bereidt documenten en rapporten voor, en onderhoudt contacten met interne en externe stakeholders.

2. Verantwoordelijkheden van een Management Assistant

Als Executive Assistant heb je diverse verantwoordelijkheden, waaronder:

  • Beheren van de agenda's van het managementteam
  • Organiseren en coördineren van vergaderingen en evenementen
  • Voorbereiden en bewerken van zakelijke documenten, rapporten en presentaties
  • Afhandelen van inkomende en uitgaande correspondentie
  • Verwerken van administratieve taken zoals het bijhouden van contactgegevens en archiveren van documenten
  • Onderhouden van communicatie met interne en externe belanghebbenden
  • Assisteren bij speciale projecten en ad-hoctaken toegewezen door het managementteam

3. Vaardigheden en kwalificaties

Om succesvol te zijn als Management Assistant, moet je over een aantal essentiële vaardigheden en kwalificaties beschikken, waaronder:

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
  • Sterke organisatorische en time-management vaardigheden
  • Goede kennis van administratieve procedures en kantoorsoftware
  • Discretie en vertrouwelijkheid bij het omgaan met gevoelige informatie
  • Proactieve en flexibele instelling
  • Teamspeler met het vermogen om zelfstandig te werken
  • Analytisch denkvermogen en probleemoplossende vaardigheden
  • Ervaring met het werken in een vergelijkbare rol is een pluspunt

4. Werkomgeving

Management Assistants kunnen in verschillende sectoren en organisaties werken, zoals bedrijven, non-profitorganisaties, overheidsinstellingen en gezondheidszorg. In Friesland zijn er diverse bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar ervaren Management Assistants om hun teams te versterken. De werkomgeving kan variëren, afhankelijk van de branche en de omvang van de organisatie.

5. Salaris en voordelen

Het salaris van een Management Assistant in Friesland kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, vaardigheden en de sector waarin je werkt. Over het algemeen ligt het salaris in deze functie tussen de €2.500 en €3.500 bruto per maand. Daarnaast kunnen er aanvullende voordelen zijn, zoals vakantiegeld, pensioenregelingen en opleidingsmogelijkheden.

6. Loopbaanperspectieven

Als Management Assistant heb je goede loopbaanperspectieven. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je doorgroeien naar meer senior functies, zoals Senior Management Assistant of Executive Assistant. Met de juiste vaardigheden en kwalificaties kun je ook kansen vinden om in andere sectoren te werken of zelfs internationaal carrière te maken.

7. Vacatures voor Management Assistants in Friesland

Er zijn verschillende bronnen waar je vacatures voor Management Assistants in Friesland kunt vinden. Enkele populaire websites voor vacatures in Nederland zijn Indeed.nl, Monsterboard.nl, en LinkedIn Jobs. Daarnaast kun je ook de websites van bedrijven en organisaties in Friesland raadplegen, aangezien zij vaak direct vacatures plaatsen.

8. Hoe solliciteer je voor een Management Assistant functie?

Bij het solliciteren naar een Management Assistant functie is het belangrijk om een overtuigende sollicitatiebrief en een up-to-date cv te hebben. Zorg ervoor dat je de vereiste vaardigheden en kwalificaties benadrukt die relevant zijn voor de functie. Wees ook voorbereid op een sollicitatiegesprek, waarin je je motivatie, vaardigheden en ervaring kunt toelichten.

Lees meer


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.