Hoe pak je een koelbox op de juiste manier?

|

Hoe pak je een koelbox op de juiste manier?


Hoe pak je een koelbox op de juiste manier?
©:

Koelboxen zijn zo goed als de gebruikers die ze verpakken. Als je het niet goed organiseert, verspil je al die luxe isolatie die je met je tanden hebt betaald om te krijgen. Voor tips om die koelboxen te maximaliseren, wendde ik me tot verschillende gidsvrienden die hun koelboxen hebben meegenomen op rafting-, klim- en kampeertochten van een week over de hele wereld. Dit zijn hun tips die je ook kunt gebruiken als je een koelbox gebruikt als je bijvoorbeeld met je gezin naar een trampoline park gaat. 

Verpak je lagen 

Verpak je ijsblokken op de bodem van de koeler en bedek het ijs vervolgens met een dunne, stevige laag zoals de zijkant van een melkkrat of een stuk karton. Deze barrière voorkomt dat voedsel tussen het ijs glijdt en drassig wordt. 

Koel de koelbox

Een koude koelbox houdt ijs langer vast. Als je op de een of andere manier toegang hebt tot een commerciële vriezer, laat de koeler dan de nacht binnen doorbrengen. Voor alle anderen, bewaar het 's nachts op je veranda, of plak het de avond voor je reis in het koelste deel van je huis. 

Gebruik ijsblokken

IJsblokken, die je thuis kunt maken door water in Tupperware te bevriezen, zijn meer werk dan gewone blokjes - je hebt een houweel of hamer nodig om stukken eraf te slaan - maar door hun extra massa smelten ze lang niet zo snel. Het is gemakkelijker om ijs af te breken voor je cocktails dan om kubussen voor je gezicht te zien smelten. Daarom alleen al is het beter om ijsblokken in je koelbox te doen in plaats van normale ijsblokjes. 

Vertrouw niet op voedselverpakkingen

Het is de meesten van ons wel eens overkomen: je verzegelde de tortillazak voordat je hem terug in de koelbox deed, en vond toen je ging ontbijten een bosje doorweekte puree. Ik haal mijn eten altijd uit de originele verpakking en stop het in Ziploc-zakjes of Tupperware voordat ik op reis ga om dit ongeluk te voorkomen. Dit vermindert ook de hoeveelheid afval als je eenmaal op kamp bent. Pro-tip: wikkel je groenten in natte papieren handdoeken voordat je ze in zakken stopt. Het helpt ze langer knapperig te blijven. 

Vries je eten en drinken in

Als je van plan bent om op de derde avond biefstuk en kip te eten, verpak ze dan ingevroren en laat ze na verloop van tijd ontdooien. Ze dragen bij aan de algehele koelheid en zijn net op tijd klaar. Hetzelfde geldt voor je water en andere niet-koolzuurhoudende dranken. Begin met bevroren flessen in de koelbox en trek ze eruit om te ontdooien zodra je in het kamp aankomt. Flessen invriezen is ook een goede manier om geld te besparen.

Voer het water af

De gidsen met wie ik sprak, tappen het koelere water niet af tijdens korte trips, omdat het items zoals bier extra koud houdt. Maar het water zorgt er ook voor dat het resterende ijs sneller smelt, dus als je probeert je blokken de komende zeven dagen te bewaren, moet je je koelbox een paar keer per dag leegmaken. 

Lees meer


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.