Het belang van glasvezelinternet voor online gamers

|

Het belang van glasvezelinternet voor online gamers


Het belang van glasvezelinternet voor online gamers
©:

Online gaming is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire vormen van entertainment over de hele wereld. Of je nu een fanatieke speler bent of gewoon af en toe een game speelt, een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor een bevredigende game-ervaring is een stabiele en snelle internetverbinding. Glasvezelinternet staat daarbij bovenaan de lijst van ideale keuzes. In dit artikel gaan we dieper in op waarom glasvezelinternet eigenlijk essentieel is voor online gamers. Regel je glasvezelinternetabonnement via Breedbandwinkel.

Lage latentie: belangrijk om snel te kunnen reageren

Het allerbelangrijkste voor online gamers is eigenlijk lage latentie. Dit verwijst naar de vertraging tussen het verzenden van een opdracht, zoals het indrukken van een toets, en het zien van de reactie op je scherm. Voor veel games is een zo klein mogelijke vertraging van groot belang, want dit kan het verschil maken tussen winnen en verliezen. Glasvezelinternet staat bekend om zijn extreem lage latentie in vergelijking met andere internetverbindingen. Dit betekent dat je acties in het spel vrijwel onmiddellijk worden weergegeven, wat essentieel is om snel te kunnen reageren.

Stabiele verbinding: geen ongewenste onderbrekingen

Ook de stabiliteit van je internetverbinding is een belangrijke factor voor online gaming. Er is immers niets frustrerender dan in het heetst van de strijd te worden onderbroken door een probleem met je verbinding. Glasvezelinternet is daarom de beste optie, want het biedt een uiterst stabiele en consistente verbinding. Dankzij de bijna oneindige bandbreedte, is het minder gevoelig voor storingen als gevolg van externe factoren, wat betekent dat je minder vaak te maken krijgt met onverwachte onderbrekingen tijdens het gamen. Je kunt als gamer vertrouwen op de betrouwbaarheid van glasvezel.

Supersnel: vliegensvlug downloaden en updaten

Glasvezelinternet staat natuurlijk ook bekend om zijn indrukwekkend hoge downloadsnelheden. Dit is niet alleen handig voor het snel downloaden van je favoriete games, maar ook voor het bijwerken van games en het downloaden van grote updates. Met glasvezel kun je deze in een mum van tijd binnenhalen, zodat je meer tijd hebt om te spelen en minder tijd hoeft te wachten. Bovendien kun je dankzij de snelheid van glasvezel gemakkelijk meerdere apparaten aansluiten op je internetverbinding zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van je games.

Symmetrische snelheden: realtime acties delen en soepel live streamen

Een ander, uniek voordeel van glasvezelinternet, is de symmetrische snelheid. Dit betekent dat de uploadsnelheden even snel zijn als de downloadsnelheden. Dit is bijvoorbeeld van belang als je live streamt terwijl je speelt. Een snelle uploadsnelheid zorgt ervoor dat je publiek een vloeiende en hoge kwaliteit stream ontvangt. Neem je deel aan online multiplayer-games, dan zul je merken dat symmetrische snelheden ervoor zorgen dat je acties in realtime kunnen worden gedeeld met andere spelers zonder vertraging. Dit draagt bij aan een soepelere en responsievere online ervaring.

Als online gamer is een glasvezelinternetverbinding meer dan alleen een luxe, het is eigenlijk essentieel om de ultieme game-ervaring te kunnen hebben. Het biedt je niet alleen een voorsprong in competitieve games, maar zorgt er ook voor dat je kunt genieten van games zonder onderbrekingen of frustraties. Met minder genoegen nemen, is een beetje als accepteren dat je een slaapkamer hebt zonder bed. Als je dus serieus bent over gaming, is het tijd om te overwegen over te stappen op glasvezelinternet.

Lees meer


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.