De voordelen van de elfstedentocht per auto

|

De voordelen van de elfstedentocht per auto


De voordelen van de elfstedentocht per auto
©:

Fryslân, de prachtige provincie in het noorden van Nederland, staat bekend om zijn uitgestrekte meren, pittoreske dorpen en rijke cultuur. Een van de meest iconische evenementen die deze regio verbindt en de harten van velen verwarmt, is de Elfstedentocht. Hoewel deze legendarische schaatstocht niet elk jaar plaatsvindt en de laatste keer 4 januari 1997 was, is het nog steeds mogelijk om de magie van de Elfstedentocht te beleven. Omdat het op de schaatsen wat lastig wordt, is de auto een goed alternatief. Ondanks dat niet iedereen even enthousiast is, is het zeker de moeite waard. Waarom, vertellen we je nu!

Vrijheid

Het grootste voordeel van het ‘rijden’ van de elfstedentocht per auto is de vrijheid die je hebt. Op de hoge noren wordt het lastig om even pauze te houden, alhoewel dit ook in 1997 wel gebeurde. Je kunt je eigen tempo bepalen en stoppen waar je maar wilt. Of je nu een natuurliefhebber bent, geïnteresseerd bent in historische architectuur van een van de elf steden of gewoon wilt genieten van een hapje en een drankje, met de auto ben je volledig vrij om te doen waar jij zin in hebt. Ben je nu niet in het bezit van een goede, comfortabele auto? Dan huur je gemakkelijk online een auto via Easyterra.nl. Deze auto kun je door het hele land ophalen en ook weer wegbrengen, ideaal dus om voor een dag te doen.

Natuur

Friesland kent verschillende prachtige natuurgebieden. Ook niet zo gek natuurlijk, aangezien de elfstedentocht wordt verreden over het water, waardoor je vrijwel de gehele tocht in de natuur verblijft. Dit geldt dus ook wanneer je met de auto gaat. Het enige verschil is wel dat je met de auto niet zo dichtbij komt als met de schaatsen, maar even de auto parkeren en een eindje het bos inlopen kan natuurlijk ook gewoon. Tijdens je tocht kom je langs verschillende weilanden, kabbelende meren en verschillende windmolens. Onderweg passeer je charmante dorpjes zoals Hindeloopen, Workum en Stavoren, waar je kunt genieten van de authentieke Friese cultuur en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Stukje cultuur

Naast de prachtige Friese taal, kent Friesland natuurlijk nog veel meer als het gaat om cultuur. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de bruisende stad Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa in 2018 en ontdek het prachtige historische centrum, waar je kunt shoppen of gewoon kunt genieten van het uitzicht. Verken het Fries Museum en duik in de rijke geschiedenis en cultuur van Friesland. Maak een stop bij het beroemde Eise Eisinga Planetarium in Franeker, het oudste nog werkende planetarium ter wereld en laat je betoveren door de astronomische kennis die nog stamt uit de 18e eeuw en tot op de dag van vandaag goed bewaren is gebleven.

Tot slot

Als je een stukje nostalgie in eigen land wilt beleven, dan is de elfstedentocht met de auto hiervoor de uitgelezen kans. Houd er wel rekening mee dat het geen tocht is van een paar uur, maar je er wel zeker een dag voor uit wilt trekken. Helemaal wanneer je ook voornemens bent om alle prachtige steden en dorpen te bezoeken, mag je er wel een week voor uittrekken als je het ons vraagt.

Lees meer


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!