De leukste manieren om te kamperen met kinderen

|

De leukste manieren om te kamperen met kinderen


De leukste manieren om te kamperen met kinderen
©:

Wat is er nu leuker dan gezellig met het hele gezin te gaan kamperen. Nu snappen we echt wel dat het misschien wat ver gaat om in een tent te gaan liggen met een paar kinderen, maar is het idee wel ontzettend leuk. Gelukkig zijn er naast de klassieke tent ook tal van andere manieren van kamperen, die tegenwoordig een stuk luxer zijn en waarbij je echt niet met je rol toiletpapier naar het gezamenlijke gebouw hoeft te lopen. Vooral wanneer de kinderen nog wat jonger zijn, is het niet alleen belangrijk dat je van alle gemakken bent voorzien voor de kids, maar dat je ook zelf op de momenten dat het kan, even tot rust kunt komen. Omdat de keuze enorm is, hebben wij de leukste manieren om te kamperen met kinderen voor je op een rijtje gezet.

Overnachten in een safaritent

Wanneer je niet alleen comfortabel, maar ook avontuurlijk wilt kamperen met de kids, dan is overnachten in een safaritent de perfecte manier om dit te doen. Deze ruime tenten bieden namelijk voldoende slaapruimte en zijn voorzien van comfortabele bedden, elektriciteit, in de meeste gevallen een eigen badkamer en toilet en ook een keuken waar je zelf lekker kunt koken. Wat het kamperen in een safaritent zo uniek maakt, is dat je geniet van de prachtige natuur om je heen, maar wel alle luxe hebt die je normaal in een hotel ook hebt. Vooral wanneer je met de kinderen op vakantie gaat, is dit ideaal zodat je jezelf niet in allerlei moeilijke bochten hoeft te wringen om het comfortabel te maken voor ze.

Zorg voor wat ouderwetse kamperen rituelen

Bij kamperen hoort ook een kampvuur. Hoe leuk is het dan om samen met de kinderen het bos in te gaan en ouderwets hout te sprokkelen om vervolgens een kampvuur van te maken. Nog leuker is het om er vervolgens ook met z’n allen marshmallows boven te laten smelten en hier vervolgens samen van te genieten. Belangrijk is alleen wel dat je vooraf even goed navraag doet of het maken van een kampvuur wel is toegestaan. Zo kan het zijn dat het door de camping of glamping zelf is verboden, maar kan het ook zijn dat het omwille van de droogte niet mag. Je wilt het natuurlijk niet op je geweten hebben dat je straks het hele grasveld in brand hebt staan, omdat jij en de kinderen zin hadden in marshmallows.

Organiseer een puzzeltocht voor de kids

Bij kamperen horen natuurlijk allerlei klassieke spelletjes om te doen. Een van die spelletjes is een puzzeltocht. Hoe leuk is het om samen op jacht te gaan naar de antwoorden op allerlei vragen en vervolgens als eerste weer op de plek te komen waar jullie zijn begonnen. Helemaal wanneer er meerdere mensen meedoen, is het natuurlijk nog veel leuker. Dus mocht het zijn dat er geen animatieteam op de camping is die dit soort dingen organiseert, kun je het uiteraard ook altijd zelf doen. Vooral voor de kinderen is het leuk dat ze wat te doen hebben tijdens de vakantie.

Lees meer


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.