De leukste kindvriendelijke activiteiten in Friesland

|

De leukste kindvriendelijke activiteiten in Friesland


De leukste kindvriendelijke activiteiten in Friesland
©:

Friesland staat natuurlijk bekend om de prachtige natuur en de waterrijke omgeving. Het is daarom ook een prachtige plek om gezellig voor een weekend of zelfs week met de kinderen naartoe te gaan. Naast dat ze er in de zomer kunnen genieten van wat verkoeling in het water, zijn er daarnaast nog tal van andere leuke activiteiten in Friesland te vinden die uitermate geschikt zijn voor kinderen van eigenlijk alle leeftijden. Dus staat een weekendje met het gezin naar Friesland al een tijdje hoog op je lijstje? Dan is het tijd om nu eens actie  te ondernemen. Om je het laatste zetje in de goede richting te geven, hebben wij de leukste kindvriendelijke activiteiten in Friesland voor je op een rijtje gezet.

Op avontuur in de natuur

Als het gaat om de leukste activiteiten in de natuur, dan ben je in Friesland aan het juiste adres. Zo kun je met de kinderen naar het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden, waar je kinderen spelenderwijs kunnen leren over de flora en fauna van Friesland. Maar kun je ook naar één van de vele boerderijen waar ze alles te weten komen over het het nu eigenlijk allemaal werkt. Ze kunnen zien  hoe een koe wordt gemolken en dit ook zelf doen tijdens hun bezoek. Zo is een bezoekje aan Ecomare bijvoorbeeld niet alleen leuk omdat ze er allerlei dieren kunnen bekijken, maar ook leerzaam omdat ze zelf mogen helpen met het voeren en ook verzorgen van de dieren.

Waterpret in Friesland

Welk kind is er nu niet dol op water? Omdat Friesland is omringd door allerlei kanalen en verschillende meren, is het de perfecte plek om de zomermaanden door te brengen. Zo kun je met de kinderen een kano of bootje huren en op deze manier zelf het water op. Zijn de kinderen wat ouder, dan zijn er ook allerlei andere te gekke wateractiviteiten te doen, zoals een huren van een jetski of een van de vele andere te gekke dingen. Wil je het wat rustiger houden, maar toch spannend, dan is AquaZoo een aanrader. Hier komen de kinderen oog in oog te staan met allerlei zeedieren, waaronder otters.

Sluit de dag af in een van de restaurants in Friesland

Na een dag allerlei activiteiten, is de kans groot dat jij en de kids wel wat lusten. Zo kun je bij een van de vele restaurants in Friesland heerlijk eten en is het bijvoorbeeld leuk om gezellig met het hele gezin pannenkoeken te gaan eten of om zelf pizza’s te gaan maken in één van de vele restaurants. Zijn de kids nog wat jonger, dan is het vooral belangrijk om te kijken of er voldoende ruimte is waar ze kunnen spelen, zodat ze niet de hele tijd aan tafel hoeven te blijven zitten. Het leuke aan een dag, weekend of week Friesland, is dat je je er nooit hoeft te vervelen. Omdat er zo ontzettend veel te doen is, is dit dan ook bij uitstek geschikt voor een vakantie met het hele gezin.

Lees meer


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!