3 Handige tips voor een fietstocht door Friesland

|

3 Handige tips voor een fietstocht door Friesland


3 Handige tips voor een fietstocht door Friesland
©:

Wanneer we het hebben over Friesland, dan denken we natuurlijk allemaal aan de Elfstedentocht. De laatste dateert alweer van 1997 en werd gewonnen door Henk Angenent. Toch heeft deze meest Noordelijke provincie ons nog zoveel meer te bieden dan alleen deze bekende ‘tocht der tochten’. Wat dacht je van een prachtige fietstocht door de natuur van Friesland? Niet voor niets trekt deze omgeving ieder jaar ontzettend veel toeristen uit eigen land, maar ook het buitenland. Wel is het belangrijk goed voorbereid op je fiets te stappen, aangezien er altijd iets kan gebeuren, zit je er niet op te wachten dat je straks ergens met een lekke band en zonder telefoon langs de kant van de weg staat. Daarom delen we 3 handige tips, die je fietstocht een stuk prettiger maken.

Zorg voor een telefoon met navigatie

Tegenwoordig hebben we bijna allemaal een elektrische fiets. Dat betekent dus ook dat een fietstocht van enkele tientallen kilometers geen enkel probleem meer is. De kans dat je dan dus ergens een keer verkeerd rijdt en aan de andere kant van een dorp of stad uitkomt, is aanwezig. Niet erg, maar wel handig om dan de beschikking te hebben over een telefoon met navigatie. Nu zullen de meesten dit wel hebben, maar is dit voor de mensen op leeftijd geen vanzelfsprekendheid. Om er dan toch voor te zorgen dat ze in ieder geval bereikbaar zijn, is het handig een eenvoudige telefoon bij zich te hebben. Via de vergelijkingssite Telefoon.nl kun je online gemakkelijk verschillende telefoons met elkaar vergelijken en een selectie maken op basis van budget en wensen. Zo hoef je natuurlijk niet met een nieuwe iPhone of Samsung op zak rond te fietsen, maar gaat het er vooral om dat je bereikbaar bent.

Zorg voor wat eten en drinken

Ondanks dat je op een elektrische fiets weinig tot geen inspanning hoeft te leveren, is het wel prettig om wat eten en drinken bij je te hebben. Allereerst natuurlijk in geval van nood, maar ook om ergens op een mooie plek even rustig te kunnen genieten van de natuur. Hoe leuk is het, om een thermoskan met koffie of thee mee te nemen en even rustig op een bankje te kunnen gaan zitten, terwijl je kijkt naar de natuur om je heen. Natuurlijk is het ook leuk om ergens in een dorp of stadje op een terras te gaan zitten, maar heeft de vrije natuur ook zo haar charme. Zorg er wel even voor dat je, wanneer je weer vertrekt, even achter je kijkt en je afval keurig meeneemt of in het geval er een afvalbak staat, het netjes weggooit.

Neem een bandenplaksetje mee

Het klinkt misschien wat cliché en de kans dat het gebeurt is niet heel groot, maar je zit er niet op te wachten dat je met een hele groep aan het fietsen bent en jij degene bent die zonder bandenplaksetje ineens met een lekke band langs de kant van de weg staat. Vooral niet wanneer jullie hebben gekozen voor een achteraf route, aangezien het dan vaak nog wel even duurt voordat je in de bewoonde wereld bent. Je kunt natuurlijk wel iemand van het thuisfront bellen of in het geval je een abonnement hebt voor pech onderweg de anwb bellen, maar heel prettig is het natuurlijk niet. Heb je nu een bandenplaksetje mee, dan kun je vaak gemakkelijk en snel je band plakken en weer rustig met de groep doorfietsen.

Lees meer


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!