Je bezoek aan het prachtige Friesland goed voorbereiden

|

Je bezoek aan het prachtige Friesland goed voorbereiden


Je bezoek aan het prachtige Friesland goed voorbereiden
©:

Friesland is zó anders dan alle andere Nederlandse provincies. De natuur, de steden en dorpjes, de bezienswaardigheden en de evenementen; Friesland verveelt nooit! Ga je dus voor een lang weekend naar Friesland of ben je van plan er een of zelfs meerdere weken te verblijven? Lees dan verder in dit artikel op ons Frieslandblog en laat de voorpret maar beginnen!

Friesland bestemmingen kiezen

In de zomermaanden is Friesland een zeer populaire bestemming als provincie. Uitgestrekte landschappen met uitdagende fietsroutes, dorpen waar je nog het karakter van vroeger terugziet en de rust van het platteland en de Nationale Parken, hebben een enorme aantrekkingskracht.

Vraag je voor vertrek af wat voor soort verblijf je wenst en hoe lang je gaat, zodat je hier je Friese bestemming op af kunt stemmen. Wil je een stedenbezoek combineren met culinaire traktaties en Fries suikerbrood proeven? Of wil je rust afwisselen met sportieve activiteiten en in de buurt van de Friese meren?

Tip van de redactie: door op alle knoppen in de menubalk van Friesland Wonderland te klikken en de inhoud te lezen, kun je je bestemming handig filteren!

Accommodatie(s) in Friesland boeken

Zodra je weet waar je naartoe wilt en of je één of meerdere plekken tijdens je verblijf wilt aandoen, begint de zoektocht naar een geschikte accommodatie. Wil je luxe of basic? Wil je volledig verzorgd in een Fries B&B of gezellig kamperen in je eigen vouwwagen? Van vakantiehuisjes met een houtgestookte hottub in de tuin tot authentieke hotels met bourgondische arrangementen en van je gehele verblijf kamperen bij de boer tot rondtrekken en elke avond van een andere accommodatie genieten; Friesland heeft voor ieder wat wils!

Je reisbagage voor Friesland in orde maken

Bestemming: check! 
Accommodatie: check!

Tijd om je reisbagage klaar te maken en handige spulletjes te verzamelen! Veel mensen geven er bijvoorbeeld de voorkeur aan om hun eigen fiets mee te nemen. Friesland is fietsland bij uitstek en met een goede fietsendrager is je eigen fiets meenemen geen enkel probleem. Veel accommodaties beschikken ook over een veilige plek om je fiets te stallen.

Houd daarbij wel rekening met het Hollandse weer en vergeet ook je poncho of regenpak niet. Zo kun je bij regen nog steeds het landschap verkennen. En wil je dit liever niet? Dan duik je een van de vele musea die Friesland rijk is in.

Het weer kan echter ook fantastisch zijn. Daarom is ook je Friesland-vakantie niet compleet zonder een zonnebril en zonnebrandcrème. En draag je lenzen ?

Neem dan voor de zekerheid een reservesetje mee, want met een bezoekje aan de Friese Waddeneilanden (zand), de zee of vele meertjes (water) en alle activiteiten die je er gaat ondernemen (zwemmen, zeilen, surfen, fietsen, wandelen), is een extra set contactlenzen of daglenzen specifiek voor jouw sportieve activiteit altijd handig!

Lees meer


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!